Ensimmäisessä crossover-sarjakuvassa kohtaavat Zagor ja Salama

Uutta yhteistyötä

MILANO, ITALIA ja BURBANK, KALIFORNIA, USA (3.11.2018) – SERGIO BONELLI EDITORE ja DC yhdessä RW EDIZIONIn kanssa täten ylpeinä ilmoittavat aivan uudenlaisesta yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on julkaista useita crossover-sarjakuvatarinoita, joissa seikkailevat SBE-universumin ja DC:n supersankariuniversumin hahmot. Yhtiöt yhdistävät voimansa vuosina 2019 ja 2020 tuottaakseen faneilleen ensimmäiset italialaisen ja amerikkalaisen popkulttuurin ikonisten sankareiden kohtaamiset.

Zagor ja Salama ovat pääosassa ensimmäisessä ”maailmoja sekoittavassa” projektissa, joka on määrä julkaista ensi vuonna. Tarkemmat yksityiskohdat siitä, miten hahmot tapaavat sekä mitä muita hahmoja tässä tai seuraavaksi suunnitelluissa julkaisuissa on mukana, ovat toistaiseksi huippusalaisia.

”Kaikki SERGIO BONELLI EDITOREssa ovat innoissaan päästessään mukaan tämän mittaluokan tapahtumaan”, sanoi Michele Masiero, SBE:n julkaisustrategiasta vastaava päätoimittaja. ”Luovan osastomme mielikuvitus on laukannut täysillä siitä hetkestä, jolloin kaikki aloitettiin DC:n ja RW:n kanssa.”

”Olemme ylpeitä, että voimme auttaa tämän historiallisen projektin toteuttamisessa ja olla osa sitä”, sanoi Pasquale Saviano, RW EDIZIONIn pääjohtaja. ”Odotamme innolla yhteistyötä SBE:n ja DC:n kanssa. Pääsemme tarjoamaan italialaisille ja muille lukijoille erittäin jännittäviä tarinoita, jollaisia he tuskin ovat osanneet odottaa.”

Masiero lisäsi: ”Tuskin maltamme odottaa, että pääsemme julkistamaan muissa projekteissa mukana olevat hahmot ja taiteellisen puolen todelliset unelmatiimit.”

Sergio Bonelli Editore
Sergio Bonelli Editore S.p.A. on yksi maailman huomattavimmista hahmovetoisista viihdealan yhtiöistä, jonka valikoimissa on yli 10 000 tarinaa useissa eri sarjakuvalehdissä yli 70 vuoden ajalta. Sen sarjakuvien ja graafisten romaanien katalogiin kuuluu useita suosittuja sankareita, kuten Tex Willer, Dylan Dog, Zagor, Mister No, Martin Mystère, Dragonero, Nathan Never ja Julia. Tämä Italian johtava sarjakuvajulkaisija on perustanut myös elokuva- ja TV-tuotantoyksikön nimeltään Bonelli Entertainment, jonka tarkoituksena on kehittää projekteja yhtiön alkuperäisten tarinoiden ja hahmojen pohjalta. Lisätietoja on osoitteessa en.sergiobonelli.it .

DC Entertainment
DC Entertainment sisältää ikoniset tuotemerkit DC (Batman, Teräsmies, Vihreä Lyhty, Ihmenainen, Salama), DC Vertigo (Sandman, Preacher) ja MAD, minkä lisäksi se vastaa luovana osastona strategisesta integraatiosta Warner Brosin ja WarnerMedian välillä. DC Entertainment toimii yhteistyössä monien tärkeimpien Warner Bros. -osastojen kanssa jakaakseen tarinoitaan ja hahmojaan eri medioihin, kuten elokuviin, televisioon, kotijulkaisuihin, kuluttajatuotteisiin ja vuorovaikutteisiin peleihin. DC julkaisee vuosittain tuhansia sarjakuvia, graafisia romaaneja ja lehtiä, mikä tekee siitä yhden maailman suurimmista englanninkielisistä kustantajista sarjakuvien saralla.

RW Edizioni
RW Edizioni perustettiin Novarassa vuonna 2010 ja siitä tuli DC:n sarjakuvien ja graafisten romaanien italialainen kustantaja vuonna 2011. Yhtiö julkaisee myös japanilaisia ja ranskalaisia sarjakuvia, minkä lisäksi se vastaa edelleen DC:n julkaisuista Italiassa, Hollannissa, Tanskassa ja Suomessa (RW Kustannus). Valikoimaan kuuluu jo tuhansia julkaisuja.