Oli vuosi 1961, ja 27-vuotias Brian Epstein asteli kosteaan liverpoolilaiskellariin katsomaan tuntematonta rokkibändiä – ja maailma muuttui ikuisiksi ajoiksi.

Viides beatle on Epsteinin ennenkertomaton tositarina. Se on kertomus aidosta visionääristä, joka löysi Beatlesin, alkoi näiden manageriksi ja teki Beatlesistä ennennäkemättömän suuren kansainvälisen tähden, kirjoittaen pop-musiikkialan säännöt samalla uusiksi.

Brian Epstein oli kuitenkin aito ulkopuolinen, joka haki jatkuvasti paikkaansa maailmassa. Hän auttoi Beatlesin rakkauden sanoman levittämisessä kaikkialle maailmaan, mutta kuoli tuskallisen yksinäisenä varhaisessa 32 vuoden iässä kyltymättömän kunnianhimon ja sen oheistuotteina syntyneiden loputtomien, näennäisesti ylitsepääsemättömien vaikeuksien musertamana.

Viides beatle on samalla sydäntäsärkevä että mieltä ylentävä. Se kertoo tärkeän, vähän tunnetun jakson Beatlesien historiasta ja toimii samalla inspiraationa kaikille niille, jotka ovat ikinä tohtineet uskoa unelmiinsa.

Teoksen on käsikirjoittanut palkittu tuottaja Vivek J. Tiwary (Green Dayn American Idiot, The Addams Family) ja kuvittanut suosittu maalari Andrew C. Robinson (Dusty Star, Starman) sekä sarjakuvapiirtäjä Kyle Baker (Why I Hate Saturn, Plastic Man). Johdannot tähän harvinaislaatuisen graafiseen romaaniin ovat kirjoittaneet liverpoolilainen artisti Billy J. Kramer sekä Andrew Loog Oldham, Rolling Stonesien entinen manageri ja tuottaja. Jälkisanat on kirjoittanut sarjakuvapiirtäjä Howard Cruse (Stuck Rubber Baby).